Niech pasja pójdzie za nowoczesnością w gotowaniu

Jeśli lubisz spędzać niekończące się godziny w kuchni, zdumiewać znajomych nowatorskimi pomysłami kulinarnymi, sprawdź które gadżety do piekarnika zdadzą twój test niezbędności.

Brytfanny mają parę zastosowań. Głównie wygodnie przypieka się w nich wszelakiego typu mięso i warzywa.
Jeżeli denerwują cię przywierające potrawy, brytfanny aluminiowe sprawdzą się niezwykle dobrze. Dodatkowa wewnętrzna powłoka uniemożliwia właśnie przywieranie. Aluminium cechuje się tym, że szybko się podgrzewa lecz analogicznie prosto schładza. Dania przygotowane w tych naczyniach, należy więc natychmiast spożyć. Niewątpliwą korzyścią jest to, że brytfanny aluminiowe są lekkie.
Gęsiarka jest rodzajem brytfanny. Często nieco większa, zdarza się że posiada przykrycie.
krajobraz - sport

Autor: Miguel Discart
Źródło: http://www.flickr.com

Możemy napotkać tych, którzy niezwykle uwielbiają estetykę w kuchennych pieleszach. Dla nich poleca się gęsiarki emaliowane, ponieważ wewnętrzna warstwa pełni nierzadko rolę zdobniczą. Bywają one również dość lekkie. Emalia pełni funkcję rezerwowego zabezpieczenia dla naczynka. Gęsiarki emaliowane zaleca się dla uczuleniowców. Co istotne, gęsiarki emaliowane można myć w zmywarce. W trakcie zakupu emaliowanej gęsiarki konieczne jest, by uważać na to, czy aby jej ściany są wystarczająco grube. Właściwa grubość ścianek zagwarantuje równomierne rozprowadzanie się ciepła w gęsiarce.

Jak wykazują przedstawione przykłady, powłoka wyścielająca naczynie jest znacząca. Należy mieć w gospodarstwie domowym parę rodzajów naczyń do pieczenia, po to aby móc dobrać je do potraw zgodnie z ich funkcją.

Leave a Reply

*